dinsdag 11 juni 2013

De slechtste na-aap items #4 de brugger en de Kipling


De overgewaardeerde aap
Weten jullie het nog, toen je naar de brugklas ging? Je moest en zou een Kipling-rugzak hebben. Je weet wel, die enorme rugzak met die overgewaardeerde aap eraan. Pap en mam kwamen tevergeefs met andere alternatieven zoals de goedkopere Eastpak. Maar nee, dan hoorde je er niet bij. Groen, geel, rood, blauw - een Kipling was een must. 


De jongens kozen meestal voor donkergroen, donkerblauw of zwart en de meisjes voor paars, groen, rood en roze. Op de matchende aap na werden er zoveel mogelijk andere knuffelbeesten en sleutelhangers aan gehangen. En was je tas oud en cool genoeg, mocht er met Tipp-Ex op geschreven worden.

Ongewilde burggersstempel
Maar wat bleek nu toen je je eerste jaar was begonnen? Juist, de Kipling-rugzak was een symbool voor bruggers. Deze tas was je persoonlijke, zelf gecreëerde en ongewilde bruggersstempel. Je zag eerst de tassen aankomen en dan pas de persoon die erbij hoorde. Maar al zag je niet aan het formaat van de persoon in kwestie dat hij of zij bij de bruggercategorie hoorde, dan zag je het wel aan de Kipling. 

Na een paar maanden kon je je tas een kleine anti-brugger upgrade geven.
Door weliswaar de hendels van je rugzak te verstellen, zodat je je coole Kipling nonchalant op je bagagedrager - die ondertussen alweer rugzakrekloos is - kon laten leunen. Zodat je nonchalant (lees: met veel moeite om niet te vallen met alle boeken die je braaf bij je hebt) je rugzak over één schouder kon dragen. 

De Eastpak
Toch kwam het eind der tijden als snel voor de aapjes. Misschien waren er nog enkele tweedeklassers die ermee rondliepen, maar vanaf de 3e klas liep je toch wel echt voor schut. Dadelijk denken de bovenbouwers dat je nog steeds een brugger bent! Zo krijg je nooit een plekje in de aula veroverd.

Dus, tijd voor een nieuwe tas. Je ouders net een fortuin betaald zodat jij helemaal hip met de enige echte Kipling rondliep... Nee. Het is echt tijd voor een nieuwe tas. De Eastpak welteverstaan.



Als je hier nu toch bent, like en/of volg mijn blog even met je Facebookaccount! Rechtsboven onder de foto (op mobiel moet je even internetversie weergeven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten