woensdag 22 mei 2013

Waarom vrouwen samen naar het toilet gaan


Een van de grootste mysteries rondom vrouwen, als het aan mannen ligt. Als Piet aan Henk zou vragen of ie mee naar de WC gaat, denkt Henk dat Pietje wellicht iets mankeert. Maar bij vrouwen is dit de normaalste zaak van de wereld.

Zij maken er een compleet uitje van: pakken zo nodig elkaars hand en gaan op expeditie naar de toiletten. Waar ze vervolgens minimaal tien minuten verblijven. Mannen snappen hier niets van, waarom zo lang? Mooie vrouwen poepen toch niet?

Het toilet als conferentieruimte
Nee. Voor vrouwen dient het toilet als conferentieruimte. Als plek waar de avond en omgeving geanalyseerd worden. Allereerst worden de toiletten besproken. Elke keer opnieuw, ook al komen de vrouwen er elke dag: ‘Het stinkt hier zeg.’ En: ‘De toiletten zijn echt vies.’ Wanneer de vrouwen op het toilet zitten - of hangen als de toiletten vies zijn - wordt hier vrolijk over verder gediscussieerd. ‘Ik heb thuis van die nieuwe geur-dingen, die zouden ze hier ook moeten neerhangen!’ En heeft er iemand nog wat extra gereedschap nodig? Je hoeft er maar om te vragen en 10 bekende en onbekende handen tegelijkertijd steken wc-papier onder de deur door.


Check, check, dubbel check
Het schouwspel gaat vervolgens gewoon verder. Kleren worden recht getrokken, er wordt bij elkaar gecheckt of er geen wc-papier in de panty is blijven steken. Echter de vrouwelijke einzelgängers onder ons worden nog wel eens betrapt op een stukje papier aan de schoen of rok.

Daarna wordt het gesprek steeds diepgaander. Vriendjes, crushes en total strangers worden besproken. ‘Had je dat lekker ding aan de bar gezien? Ik dacht dat hij keek, maar misschien zie ik het wel weer verkeerd. Hij zal wel alleen oog hebben voor die bitch in die veel te mooie jurk.’ Waarop de vriendin advies zal geven. ‘Probeer het toch gewoon, ik gooi wel rode wijn over haar heen!’

Het roddelritueel
Ondertussen staat er een verstrooide hippie voor de spiegel. Een einzelgänger met wc-papier aan haar schoen. De twee vrouwen laten het gesprek stil vallen en doen zogenaamd hun haar, zodat ze hun zintuigen volledig kunnen inzetten op de analyse van deze vrouw. Ze scannen de hippie vanuit hun ooghoeken. Ze wachten. Ze wachten totdat de hippie weg is en ze het roddelritueel kunnen laten losbarsten. ‘Had je haar gezien?!’ Giechel giechel. ‘Ze smeerde haar lippenstift er helemaal naast!’ Giechel. ‘Ja en had je dat wc-papier aan haar schoen gezien?! Ik zei er expres niets van, laat haar maar lekker zo lopen!’

Tenslotte wordt de aandacht weer volledig gefocust op elkaar. Make-up en haar worden bijgewerkt, attributen worden uitgewisseld en het uiterlijk wordt gekeurd.

Helemaal weer klaar om de menigte in te gaan en een half uur later weer hetzelfde ritueel te herhalen. Want als een vrouw één biertje drinkt, blijft ze naar het toilet gaan!



Als je hier nu toch bent, like en/of volg mijn blog even met je Facebookaccount! Rechtsboven onder de foto (op mobiel moet je even internetversie weergeven).

2 opmerkingen: